donderdag, juli 4, 2019
»edith« Blazer Bianca Bianca Korte Korte myNO80vnw -    *Laatst bijgewerkt op 7 augustus, 2017 om 19:41 uur 169106 1

Bij het braden van kipfilet bestaat er een groot risico dat de kipfilet droog en taai wordt. Om dit te voorkomen wordt kipfilet vaak gepaneerd geserveerd, toch dit kan ook anders. Caloriearm kipfilet bakken zou met mijn tips ook u zonder probleem lukken. Lees snel verder wat u moet doen om uzelf en uw gezin/vrienden met malse, sappige kipfilet te verwennen.

Niet te veel boter en olie gebruiken bij het kipfilet bakken

Kipfilet is het borstvlees van de kip en kan zowel van mannetjes- als vrouwtjesdieren afkomstig zijn. Malse en sappige kipfilet bakken begint altijd met de juiste temperatuur van de  pan. Hiervoor verwarmt u de braadpan met een klein stuk boter en een scheutje olie (mijn voorkeur : druivenpitolie of zonnebloemolie, liefst geen olijfolie). Het eerste grootte foutje kunt u nu al in gaan, door te veel vet te gebruiken bij het kipfilet bakken. Indien er te veel vet in de pan is gaat het kipfilet eerder koken in plaats van mooi goudbruin te worden.
Vanzelf sprekend kunt u ook margarine voor het kipfilet bakken gebruiken, persoonlijk vindt ik dat door de boter  de eigen smaak van de kip zich beter kan ontwikkelen. Waarom voeg ik olie aan de boter toe? Door het toevoegen van olie verbrandt de boter niet en uw filet wordt niet zo snel zwart.

Mag u rauwe kipfilet wassen vóór het bakken?

Nee,  rauwe kipfilet mag u op geen manier meer voor het bakken wassen!Zwarte Damesschoenen Zwarte Zwarte Zwarte Damesschoenen Damesschoenen Damesschoenen Zwarte 29YEWIDH Nu zou u denken het gaat om Salmonella, maar er is een ander groot risico voor het verspreiden van Campylobacter-bacteriën . Campylobacter kan volgens deBritse Food Standards Agency voedselvergiftiging veroorzaken. Vooral mensen met verminderde weerstand, zwangere, kinderen en ouderen zijn het meest gevoelig voor een besmetting. Door het wassen kunnen de bacteriën op uw handen, kleding, keukengerei, werkbladen en/of andere voedingsmiddelen belangen. Gedurende in de hete braadpan plaatsen van een gewassen kipfilet kunnen spatten van waterdruppels met mogelijke Campylobacter-bacteriën zich verdelen rondom van uw oven. U kunt het beste het verse kipfilet direct in het hete braadvet leggen en de hitte zou Campylobacter direct vernietigen. Trouwens, door kipfilet thuis eerst in te vriezen (-20°C) neemt het aantal Campylobacter-bacteriën af, maar er bestaat nog altijd de kans op besmetting met Campylobacter.

Kipfilet bakken in hete braadpan

Twinset Twinset Undershirt Undershirt Sleeveless Twinset Sleeveless Sleeveless Undershirt UzMpVS

Belangrijk is dat u het vet in de braadpan goed heet laat worden. Verse kipfilet moet u niet onder koud water wassen.  Als het vet goed heet is leg de verse kipfilet in de braadpan. Dit kunt u met uw handen doen of gebruik een worstentang. Het is niet aan te raden om met een vork in het vlees te steken en het zo in de braadpan te leggen. Als u met een vork erin steekt kan vocht eruit komen en het risico om een droge kipfilet te krijgen is groot. Zorg ervoor dat u het dikste deel van de kipfilet in het midden van de braadpan legt, waar de meeste hitte zit.

 Kipfilet bakken op de juiste temperatuur

Nadat u het kipfilet in de braadpan heeft gelegd moet u deze even niet meer beweegt. Laat het bij groot vuur maximaal 1 minuten in de braadpan bakken. Draai nu iedere stuk kipfilet om en laat het ook voor maximaal 1 minuten bakken op groot vuur. Het vlees nog een keer omdraaien en het vuur laag zetten. Verdeel nu plakjes gember en kooflook rondom de kipfilet. Indien u verse kruiden heeft, zoals dragon, salie, tijm of rozemarijn kunt u dit ook rondom het vlees leggen. Gedroogde kruiden kan vanzelfsprekend ook, maar vind ik persoonlijk niet zo’n goed resultaat geven, u kunt ze dan beter weg laten. Het vlees moet nu heel langzaam voor minimaal 20 minuten (hangt af van de dikte van het kipfilet) op laag vuur zacht laten garen. Tussendoor regelmatig omdraaien.

Kruiden doen wij later

Voor Marant AanbiedingZwartPolyester201936 Dames Isabel Sneakers In 37 39 40 uK1Jc3TlF
Kipfilet bakken op de juiste temperatuur

Misschien hebt u het al gemerkt tot nu hebben wij het vlees nog niet gekruid! Naast het kipfilet bakken op de juiste temperatuur is het geheim van een malse kipfilet het juiste tijdpunt van kruiden. Na 15 minuten kruiden wij de kipfilet aan iedere kant met kurkuma. Voor de extra smaak giet ik over ieder stuk kipfilet een scheutje olijfolie. Zachtjes verder laten bakken.

Controleer de gaarheid – altijd goed doorbakken

Na 20 minuten zal het vlees goed door gegaard zijn. Als u op het vlees drukt, voelt het heel zacht aan omdat de vleesstukken heel mals zijn. Indien u voor de eerste keren na deze methode gaat kipfilet bakken, kunt u beter een stuk kip uit de braadpan halen. Snij dit een beetje in, om zo te controleren of het niet meer bloedig is. Het is belangrijk dat kip door en door gaar is, zodat eventuele schadelijke bacteriën worden gedood. De filet is goed gaar als het vlees van binnen wit een geen rode sap eruit komt is.
Als het gaar is kunt u het vlees van beide kanten kruiden met paprikapoeder en /of  kerriepoeder. Voor een extra mooi glanzend en smaakvol laagje laat ik soms ook nog honing over iedere kipfilet lopen. Even kort laten bakken, opletten dat het niet zwart wordt, omdat paprikapoeder snel verbrandt.
Leg de kipfilet op een voorverwarmd bord en houdt deze warm.


Het geheim voor malse kip: Zouten eerst direct voor het serveren

Vervolgens maken wij nog een lekkere eenvoudige saus voor over het kipfilet. Verwijder knoflook, gember en kruiden uit de braadpan. Voeg sap van een halve limoen (citroen of sinaasappel kan ook)aan het bakvet toe. Breng even aan de kook en zet het vuur uit. Voeg 2 stukken ijskoude boter toe en roer de boter goed door de saus. Verdeel de saus gelijkmatig over de malse en sappige kipfilets en kruid deze met wat zout, mijn voorkeur zeezout.

Twinset Twinset Undershirt Undershirt Sleeveless Twinset Sleeveless Sleeveless Undershirt UzMpVS

Hoelang een al gebakken kipfilet bewaren?

Nog gebakken kipfilet over? U kunt de restjes in een luchtdicht bakje nog goed 1 dag in de koelkast bewaren. Zet de gebraden kipfilet na het afkoelen meteen in de koelkast en laat deze zo snel mogelijk door koelen. Zet al gebakken kipfilet gescheiden van verse levensmiddelen, zodat er geen overdracht van bacteriën plaats kan vinden. Vermijd grote hoeveelheden warme gerechten in de koelkast te zetten. De temperatuur in de koelkast zal dan teveel oplopen ten nadelen van de al aanwezige producten. Het geldt de regel: hoe eerder de temperatuur beneden de 7°C is des te langer is de houdbaarheid. Vanzelfsprekend kunt u hem ook in een luchtdicht bakje invriezen, maar dan wel binnen korte tijd opeten ( maximaal 6 weken).

Wat doen met een al gebakken kipfilet?

Soms blijft er nog een stukje kipfilet over, deze moet u niet direct weggooien.
Maak er een lekker kipfilet sandwich van: Neem de kipfilet uit de pan en kruid deze direct met zeezout. Afgekoeld en in dunne plakjes gesneden is het een heerlijk beleg op een boterham, voor snelle lunch op het werk. Bestrijk hiervoor de 2 boterhammen met boter of mayonaise. Leg op de ene helft een blaadje groene salade. Leg hierop de kipfilet plakjes en bestrijk deze met mierikswortel. Bedekt met schijfjes tomaat en komkommer. Afdekken met de andere boterham en een beetje vast duwen.

Als avondeten zijn restjes  kipfilet ook uitstekend geschikt. Hiervoor de kipfilet direct op een boterham met boter leggen. Puur, bestreken met ketchup of zoete mostard direct genieten. Of u eet hem zonder een boterham, gewoon puur (vinden mijn kinderen erg lekker).

Maak er een salade mee: De kipfilet nog heet bestrooien met zeezout. Afkoelen laten en in dunne plakjes snijden. Neem een gemengde bladsalade, wat tomatenschijfjes en komkommerplakjes en vermeng dit met een saladedressing. Verdeel de filet plakjes over de salade. Ideaal om mee te nemen naar het werk of voor een picknick.

Maak een extra maaltijd voor de volgende dag ervan: Stel dat u het een keer wat drukker heeft en voor de volgende dag een snelle maaltijd nodig heeft, dan kunt u één of twee kipfilets extra meebakken. Op 600 Watt in de magnetron in een schaal met deksel 2-3 minuten opwarmen, zodat de gebraden kipfilet goed heet is. Eerst voor het serveren bestrooid u de kipfilet met (zee)zout.  Serveren met verse salade of groente.

Conclusie: Kipfilet bakken in de braadpan, zodat het mals en sappig wordt, is nu onze gemeenzaam geheim.  Een caloriearm kipfilet bakken voor een diner  en serveren met salade, rijst, aardappels en groenten zoals erwten, wortelen, spruiten is een heerlijke gevarieerde maaltijd. Een gerecht dat ook goed bij uw voedingsplan past als u wilt afvallen. Malse en sappige kipfilet is geen toverij, dit kunt ook u eenvoudig voor uw gezin en vrienden toebereiden. U moet opletten dat u de kip bij de juiste temperatuur bakt en op het juiste moment kruid.
Denk eraan zouten moet altijd op het laatst!  Ook met  kliekjes van gebakken kipfilet kunt u nog lekkere maaltijden voor het avond eten of voor de volgende dag toebereiden. Ik wens u veel succes bij het uitproberen en dat ook u in toekomst niet meer droge kipfilet moet eten.

Dsquared2 Dsquared2 Dsquared2 Turtleneck Turtleneck Turtleneck Dsquared2 Turtleneck Dsquared2 hrQxsCtd

One thought on “Kipfilet bakken – zodat het mals en sappig wordt

 1. Normaal reageer ik niet snel via internet, maar dit was echt verrukkelijk! Kurkuma doet de kip echt super goed! Bedankt

Comments are closed.

Flat front ZwartMale Parma Hiltl Essentials Broek Ok80wPn
Top

PRIVACYBELEID CENTER

  Toestemmingen beheer

  Verzameling van algemene persoonsgegevens
  Wij vinden het belangrijk dat de privacy van de bezoekers, al dan niet voor commerciële doeleinden wordt gerespecteerd en beschermd.

  24-tip.com is een service van de Net Jungle Academy. Net Jungle Academy, gevestigd op Kloostertuin 10, 6096 DC Grathem, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

  Persoonsgegevens die wij verwerken

  24-tip.com verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  Voor- en achternaam
  E-mailadres
  IP-adres
  Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  Locatiegegevens
  Gegevens over uw activiteiten op onze website
  Internetbrowser en apparaat type
  Het kan zijn dat 24-tip.com persoonlijke gegevens nodig heeft zoals uw naam, adres, e-mail adres, etc… dat om vragen te kunnen beantwoorden, aan bepaalde verzoeken kunnen tegemoet te komen of om aan wettelijke bepalingen te voldoen

  Privacy Policy

  Rapisardi Nr Ankle Rapisardi Ankle Boots Nr N8vmn0w
  Ik ben op de hoogte gesteld over het verwerken, inzien en verwijderen van mij ingevulde persoonlijke gegevens door het hier lezen van de 24tip Privacybeleid en ga ermee akkoord. Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail en inhoud zodat wij de reacties geplaatst op de website kunnen opvolgen. Voor meer info check onze privacy policy, waarin je meer info krijgt over waar, hoe en waarom we uw gegevens bewaren.
  »free Runningschoenen Flyknit Rn 3 0« Nike 0XnOk8Pw

  Noodzakelijke

  Verplicht - kan niet deactiveert worden. Technisch noodzakelijke cookies helpen de website van 24Tip bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website van 24Tip mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

  Gebruikte cookies

  __unam, _ga, _gid,

  gdpr-wp.com

  Uitschrijven (Opt out)
  gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types],gdpr[privacy_bar]

  Analytics

  Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

  Gebruikte cookies

  DSID, IDE, AID, CONSENT, SID, SIDCC, TAID

  google.com

  Uitschrijven (Opt out)
  DSID, IDE, AID, CONSENT, SID, SIDCC, TAID,__gads,_ga

  Marketing

  Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.Een unieke identificatie gegeven aan bezoeker van de site wanneer die een
  video bekijkt

  Gebruikte cookies

  DSID, IDE, SAPISID, AID, HSID, CONSENT, NID, APISID, SID, SIDCC, SSID, TAID, __stid,_vwo_uuid_v2,contently_insights_user,_gid,_ga,st_optout,__unam

  .google.com

  Uitschrijven (Opt out)
  NID, HSID, SSID, APISID, SAPISID

  googlesyndication.com

  Uitschrijven (Opt out)
  __gads

  youtube.com

  Uitschrijven (Opt out)
  GEUP,PREF,VISITOR_INFO1_LIVE,YSC

  sharethis.com

  Uitschrijven (Opt out)
  __stid,_vwo_uuid_v2,contently_insights_user,_gid,_ga,st_optout,__unam

  pinterest.com

  Uitschrijven (Opt out)
  _pinterest_pfob, _b, _pinterest_pfob, _pinterest_sess, _auth, pnodepath

  mailchimp

  Uitschrijven (Opt out)
  MCPopupClosed, _gac, _mcid, MC_USER_INFO, __zlcmid, OptanonConsent, MC_PLUMS_LOGIN, _ga, optimizelyEndUserId, MC_USER_PROFILE, OptanonAlertBoxClosed

  bannerflow.com

  Uitschrijven (Opt out)
  cid

  pubmatic.com

  Uitschrijven (Opt out)
  KADUSERCOOKIE,KTPCACOOKIE,DPSync2
  Twinset Twinset Undershirt Undershirt Sleeveless Twinset Sleeveless Sleeveless Undershirt UzMpVS